ASML Technology Conference

Al jarenlang verzorgt NEP – dé toonaangevende internationale speler voor hoogwaardige tv- en webcastregistraties – ASML’s Technology Conference. En al bijna even lang neemt La Plume Media met veel plezier de verantwoordelijkheid voor het script en de showregie op zich.

Door corona vond de Technology Conference dit jaar voor het eerst geheel online plaats, en het was aan NEP om ervoor te zorgen dat het geenszins aan kwaliteit hoefde in te leveren. NEP schakelde digitaal productiebedrijf MediaMonks in om een interactief online platform te bouwen en vroeg La Plume Media om het script, de productie, eindredactie en web-content op zich te nemen.

Gedurende tien weken werd er in dagelijkse calls in enorm hoog tempo gebouwd, overlegd en ontwikkeld. Het resultaat: een state-of-the-art online platform met verschillende podia, waar gedurende een tweedaagse conferentie meer dan 16.000 unieke bezoekers uit 38 verschillende landen elkaar ontmoetten. Op de negen podia werden meer dan tachtig presentaties vertoond, waarbij kijkers vragen konden stellen, virtueel applaus konden geven en met elkaar in gesprek konden gaan. Op het hoofdpodium kon worden genoten van keynote-presentaties, afgewisseld met live studio talks vanuit een dertig meter grote greenscreen-studio waar technologische hoogstandjes werden besproken én – aan de hand van VR-elementen – toegelicht. Ook waren er meer dan driehonderd onderzoeksposters te bekijken en bespreken.

Dankzij creatieve toepassingen van het webcastmedium waren er dus mogelijkheden te over om kennis op te doen en uit te wisselen. We zijn bijzonder trots dat we aan deze grensverleggende productie hebben meegewerkt; het was een daverend succes!

Blik achter de schermen? Via onderstaande button kun je het stuk inzien dat ASML over het event publiceerde.

Lees meer over ASML Technology Conference