Optimale communicatie en verbinding met je collega’s. Oók als je thuis werkt!

De wekker gaat een uur later dan je gewend bent. Je schiet in je ochtendjas, loopt op je pantoffels naar je koffiezetapparaat en schuift vervolgens aan de eettafel om je gezicht te laten zien in de videochat met je collega’s. Wie had gedacht dat we het kantoor zó zouden missen! We missen het gezellige rumoer en de dagelijkse dosis sociaal contact. Hoe houd je in deze tijd het contact met je collega’s helder en hoe blijf je als team verbonden? Een aantal tips van La Plume Media!

Spreek momenten af waarop het team ‘samenkomt’

Nu we thuiswerken is sociaal contact niet meer zo vanzelfsprekend. Spreek dan ook momenten af waarop je virtueel ‘samenkomt’. Bij La Plume Media zien we elkaar op werkdagen om 9:00 uur om de dag te openen, en om 17:15 uur om de dag af te sluiten. Is er bij jou sprake van onregelmatige werktijden? Blok een halfuurtje voor een gezamenlijke lunch-op-afstand, of een kop koffie rond het middaguur om een kwartiertje te pauzeren met je collega. Je zult merken dat het fijn is elkaar op deze manier even te zien en spreken, en deze vaste afspraken je een structuur bieden die in deze tijd erg prettig is.

Maak afspraken over het gebruik van WhatsApp

Bij La Plume Media duurde het niet lang voordat de groeps-app volliep met de grappen en anekdotes die we gewoonlijk op kantoor delen. Het resultaat? Een constante stroom van notificatiegeluidjes, waardoor we de werk-app het liefst dempten en belangrijke berichten bovendien verloren raakten. Daarom besloten we al snel om de groeps-app als ‘babbelbox’ te zien, en spraken we af dat belangrijke berichten in een privébericht of via de mail verstuurd worden. Een stúk overzichtelijker.

Waardering laten blijken

Een collega of werknemer blijk van waardering geven doet veel goeds voor de band die je met elkaar hebt. Wees je bewust van hoe bijzonder het eigenlijk is dat er ook nu goed samengewerkt wordt. Ben je werkgever? Denk er dan eens aan om je werknemers een presentje te sturen. De La Plume-ers ontvingen afgelopen week een groot chocoladehart in de brievenbus!

Wat er ook gebeurt… blijf positief!

Het is geen makkelijke periode. Je verbonden voelen met anderen is nu dan ook erg belangrijk om deze situatie het hoofd te bieden. Praat met elkaar, en blijf lol maken. Humor werkt verbindend, en voedt het team met positiviteit. Daarmee verzet je bergen… Ook op afstand!